Немачки дипломац у Крагујевцу

Студент једног немачког универзитета одлучио је да дипломски рад заврши на Институту за хемију Природно-математичког факултета у Крагујевцу.

Двадесетједногодишњи Линус је студент основних академских студија на Универзитету природних наука у Немачкој. По препоруци колеге из Крагујевца,који је асистент на његовом универзитету у Падерборну одлучио је да свој дипломски рад заврши на Институту за хемију у Крагујевцу.

"На универзитету у мојој земљи имам веће могућности, али овде ми је лепше", каже Линус Куклинг, "научио сам како да са мањим могућностима могу да научим исто ако не и више из области хемије."

У Крагујевцу је скоро два месеца, колеге студенти су га одлично прихватили, помажу му у свему, највише у учењу језика, упознавању наше културе и традиције.

"Сви су фини према њему, није упознао никога ко није био крајње коректан", каже Ангелина Петровић, студенткиња докторских студија на Институту за хемију Природно-математичког факултета. "Одушевљен је нашом храном, каже да она у Немачкој не може да се пореди са нашом."

За дипломски рад, ментор му је професоркка Јована Богојевски, доценткиња на Неорганској хемији Природно-математичког факултета. Она очекује да ће, са овим интензитетом учења и практичног рада у лабораторији, до краја јуна млади немачки студент завршити свој дипломски рад:

"Он је први студент на нашем универзитету који је дошао да заврши свој дипломски рад овде. Раније смо имали студенте и професоре који су долазили из разних земаља, али су то обично биле кратке посете и предавања."

На крагујевачком Природно-математичком факултету развијена је  међународна сарадња, захваљујући учешћу на пројектима Темпус и Еразмус који омогућавају одлазак студентима у друге земље.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво