Да ли ће опстати информатичко одељење Гимназије у Неготину

Гимназија у Неготину од прошле године школује информатичаре. Рок за пријављивањје ученика за школску 2019/2020. годину истиче у петак, а до сада је интересовање показало 14 кандидата, па постоји бојазан да их неће бити довољно за формирање одељења.

Часови рачунарства и информатике, физике и осталих стручних предмета за поједине ученике представљају задовољство.

„Пре него што сам дошао на овај смер ја сам се интересовао доста око рачунара, око програмирања и наравно хтео сам некад у животу да правим игрице или тако нешто и то ме је интересовало", каже један од ученика, а други додаје: „Добро је за будућност, информатика је будућност наше земље и будућност данашње генерације".

„Морам да нагласим да су деца креативна. Имају више решења за било који проблем, пуно користимо презентацију", истиче Љиљана Стојановић, професорКА физике.

 

С обзиром на то да је Неготинска Гимназија кадровски и технички опремљена, треба очекивати да ће ученици са подручја борског округа до краја пријавног рока показати интересовање за упис у наредну годину.

Ја бих позвала, заправо, све ученике, да се пријаве, да пробају, не могу ништа да избубе, могу само много да добију, јер ова гимназијска ИТ одељења пружају одличну основу за даље студирање на различитим ИТ смеровима, на различитим факултетима", објашњава Драгана Нисић, директорка Неготинске гимназије.

За формирање једног одељења потребно је најмање 15 ученика, а у гимназији се надају да ће тај број 2. јуна, када почиње пријемни испит, сигурно бити достигнут.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво