Обнова Интернистичког блока Опште болнице у Панчеву

После годину и по дана завршена је обнова Интернистичког блока Опште болнице у Панчеву где се током године лечи више од четири и по хиљаде људи из Јужног Баната. Много пута смо у протеклих десет година приказивали у каквим се недостојним условима они лече, сада су и пацијенти и лекари дочекали да се уселе у савремен интернистички блок површине 8.000 квадратних метара.

У оваквим просторијама су се Панчевци лечили до пре 18 месеци и никоме овде није било пријатно, јер су собе биле без адекватних прозора и врата, ходници без плочица, а купатила скоро да и нису била за употребу. Све то је сад прошлост и Интернистичко одељење је, после неколико деценија чекања на обнову, поново засијало.

У нове просторије стигла је и савремена опрема: дигитални апарат за анестезију, респиратор за плућа, комплетни хируршки инструментаријум вредан седам милиона динара, очни стерилизатор и др. Пацијенти поново имају и базен за рехабилитацију који се није користио двадесет година.

"Фактички је сад ово нова зграда, јер је све урађено изнова. Постављена је термо фасада, замењена је столарија тако да смо термо-енергетску ефикасност подигли за 100 одсто. Имамо и централну климу и грејање и све што смо до сад само могли да сањамо да ћемо у Панчеву имати сад смо успели да добијемо", каже др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево.

За обнову 8.000 квадратних метара Интернистичког блока издвојено је из покрајинског буџета петсто милиона динара.

"Пошто је препознато да је најугроженија здравствена установа био Интернистички блок у Општој болници у Панчеву покрајинска Влада је одлучила да определи изузетно велики новац у односу на наш буџет и важно је рећи да је све обезбеђено без икаквог задуживања и да смо из реалних услова успели да исфинансирамо све ово", објашњава Јован Лазаров, председник Надзорног одбора за финансије у АП Војводина.

Руководство болнице прикупља пројектну документацију за обнову читаве Опште болнице и житељи Јужног Баната могу очекивати наредних година много бољу медицинску негу, а и лекаре и медицинске сестре ће бити лакше задржати уколико им се створе бољи услови за рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво