Основци из Ћуприје и Врања на ускршњим базарима прикупљају новац за лечење наставнице и друга

Шта се дешава када се споје креативност, маштовитост и хуманост показали су ученици основне школе "Ђура Јакшић" из Ћуприје, на традиционалном ускршњем базару у центру града. Новац који сакупе на Ускршњем вашару у Врању, ученици су наменили тринаестогодишњем другу оболелом од леукемије.

Цела школа, или 660 ћупријских основаца, правила је ускршње украсе, шарена јаја на хиљаду начина. Све је то изложено на импровизованим штандовима, заправо школским клупама у главној ћупријској улици.

Дечји радови заправо и нису имали цену већ су купци на улици давали ко колико хоће. Прикупљени новац намењен је лечењу њихове тешко оболеле учитељице.

Ово је четврти ускршњи базар основаца из Ћуприје. Увек су новац поклањали онима којима је у том тренутку најпотребнији.

"Ово је једно хумано дело, чекају када дође овако један леп тренутак и празник да своју креативност покажу, а са друге стране да свој дух обогате тако што помажу неком другом", каже Саша Маленовић, директор ОШ "Ђура Јакшић".

За мање од пола сата готово све је распродато. Тек ће видети колико су зарадили, али је свима на базару у мислима болесна учитељица, уз жељу да се што пре опорави и врати у свој разред.

И у основној школи "Светозар Марковић" у Врању организован је Ускршњи вашар. Ученици су продавали украсе које су направили са учитељима и наставницима.

Новац су наменили тринаестогодишњем другу који је оболео од леукемије, потребан му је за лечење и терапије. У школи је организован и турнир у туцању ускршњим јајима, а победник је добио књигу. 

број коментара 0 Пошаљи коментар