Пецин меморијал окупио тенисере у Панчеву

Мастерс турнир у Монте Карлу улази у завршницу и за трофеј ће се борити и наши тенисери Новак Ђоковић и Душан Лајовић. И они су некада играли на „Пецином меморијалу" у Панчеву, који се завршава овог викенда, а на којем учествују најбољи млади тенисери из региона.

На 30.меморијалном турниру „Пецин меморијал" за тенсиере до 16 година учествује 160 тенисера из 13 држава. Код дечака први носилац Димитриј Попов из Бугарске изгубио је већ у трећем колу од Италијана Николе Десија, док код девојчица за улогу фаворита оправдава Рускиња Јарослава Барташевић.

 

"Први пут сам у Србији, све је лепо и добро организовано. Турнир је изузетно јак, има добрих играча, али очекујем финале", каже Јарослава Барташевић, тенисерка иоз Русије.

Петар Белошевић, тенисер из Србије каже да је задовољан својим резултатима до сад: "Прва два кола играо сам јако добро".

"Надам се да ћу играти све дуже и дуже и да ћу бити све боља и боља", каже Лола Радивојевић, тенисерка из Србије.

Наши млади тенисери воле да играју овакве турнире, јер имају прилику да у својој земљи освајају поене који су им веома важни за ранг листу, а ово им је и прави тест за борбе које им тек престоје на међународној сцени.

"Миладиновић, Лајовић, Крајиновић, а да не причам о Троицком и Ђоковићу који су прошли кроз Панчево, освајали су Пецин меморијал, а касније и ИТФ који имамо у наставку сезоне. Свако ко је нешто направио у тенису из Србије морао је да игра ове турнире и да покаже знање на овим турнирима", каже Младен Вуковић, директор турнира „Пецин меморијал".

Турнир се завршава у недељу финалним мечевима у мушкој и женској конкуренцији, а ко освоји победнички пехар може почети да размишља и о професионалној каријери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво