Необични панчевачки шешири

Панчевка Снежана Ушљебрка је пре 7 година отворила самосталну занатску радионицу и посветила се послу који воли, изради капа и шешира. Иако јој није лако да освоји тржиште и заради довољно, ужива да прави оригиналне и креативне одевне предмете, па зато и планира проширење производње.

Започети сопствени бизнис и остати у њему није лако, а оно што Панчевку Снежану Ушљебрку подстиче и мотивише у томе је љубав према дизајнирању, кројењу и изради капа и шешира. Основе заната је научила у крзнарској радионици у којој је радила.

"Детаљи су углавном ручно прављени. Популарне су машнице, тракице, цветићи, необични дугмићи. Трудим се да све то буде другачије", каже Снежана Ушљебрка.

Сарађује са неколико бутика у Панчеву и Београду, а иде и по сајмовима. Много јој је значила финансијска помоћ коју је добила преко конкурса Градске управе Панчева, али и обука у области маркетинга.

"Добила сам грант 250 хиљада и уложила у материјале, намештај, машину, професионалну пеглу. То ми је много олакшало и убрзало рад", наводи Снежана Ушљебрка.

Снежана има жељу да прошири производњу и запосли још неког радника. Док то не оствари, у послу јој помаже будућа снаја, која полако учи занат.

"Почела сам да носим шешире откад радим са њом. Беретке, летње шешире, то ми она прави ", каже Јованка Божић.

Једнога дана, Снежана би желела да отвори свој бутик. Каже, за сада још није време за то, има још да ради и усавршава се. А колико је креативна и добра у свом послу говоре и фотографије необичних шешира које је радила за потребе карневала и једне дечије представе.

број коментара 0 Пошаљи коментар