Новопазарци организују омладинске радне акције

У Новом Пазару се поново припремају за омладинске радне акције. Интересовање младих је велико, а први акцијаши биће ангажовани у јулу, на језеру Газиводе или Рибарићком језеру, како га назива локлано становништво.

Изложба фотографија са омладинских акција у којима су Новопазарци радо учествовали подстакла је нове генерације да ову тековину својих предака наставе за опште добро. 

 

Оснивање нових радних акција подржала је већина младих људи: "Да се што више дружимо и упознајемо и друге културе. Могу да рачунају на нас!"

Свака фотографија је прича о послератном времену. Пример заједништва и изградње не само земље већ и пријатељстава која и данас трају:

"Битан је био тај бригадирски живот, братство и јединство. Године 1981. на Ђердапу смо оборили све рекорде,  82. године обарамо и личне рекорде."

Изложба је дуго припремана.

"Помоћ велику имао сам од Архива Рас, где су дали своје фортографије, ишао сам по кућама код бригадира", објашњава Сенко Жупљанин, аутор изложбе фотографија ОРА.

У време доминације новца друштвено корисни рад скоро да је ишчезао и добио неку нову димензију.

"У овом тренутку у школи термин друштвено-користан рад има другачију правну формулацију, а више се односи на корекцију дисциплине и понашања тако да ту има места за напредак", каже Алмир Хабибовић, педагог у новопазарској ОШ "Братство".

Након три деценије руководство Новог Пазара поново ће оживети традицију омладинских радних акција. Почело је и пријављивање будућих акцијаша.

"Идеја о организовању ОРА потекла је пре 25 дана. Ми смо за 25 дана основали штаб, нашли локацију за насеље", наводи Касим Зоранић, командант ОРА "Рибарице - Нови Пазар".

Акцијаши ће под заставом ОРА већ на лето кренути на свој први задатак - уређење језера Газиводе које је велики туристички потенцијал за овај крај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво