Српске бајкерке преузеле међународну мото-штафету

Међународна женска мото-штафета, којом учеснице скрећу пажњу на важност превентивних прегледа у борби против рака, данас пролази Србијом. Бајкерке су штафету преузеле од колегиница из Македоније на граничном прелазу Прешево.

Розе мараме око руке, симбол борбе против рака. Поред хумане поруке, шаљу и поруку о безбедности у саобраћају, значају поштовања правила, ограничења брзине и заштитне опреме.

"Наш циљ, ми смо га и промовисале и прихватиле су га друге жене у свету, да се ова вожња посвети женама које болују од рака и које се боре против рака, да скренемо пажњу на важност превенције", каже Силвана Новаковић из Банатског Новог Села.

"Првенствено опрема, кациге, то је оно што је најбитније, безбедност је најважнија од свега", наводи Светлана Токић, из Ваљева.

Штафета је кренула 27. фебруара из Шкотске, а Колет Елег из Аустралије је са њом од почетка. Добије сапутнице у свакој земљи, неке остају уз њу и штафету на путовању кроз две-три земље, неке и дуже.

"Возим 37 дана, и ово ми је шеснаеста земља", рекла је Колет. "Планирам да завршим фебруара следеће године, свуда нас људи лепо дочекују, љубазни су, и услови за вожњу су добри."

"Холанђанка сам, живим у Србији, у Новим Бановцима", представила се Јоса Нгердинг. "И ја сам увек хтела да возим преко целог Балкана, и ова штафета ми је дала мотивација за то."

На свом путу обилазе и знаменитости, у Србији обилазе Ниш, Београд, сутра и Војводину, а на граничном прелазу Хоргош штафету ће предати Мађарицама.

број коментара 0 Пошаљи коментар