Бесплатне стоматолошке услуге за Панчевце

Бесплатне стоматолошке услуге за Панчевце

Стоматолошки факултет у Панчеву ради бесплатне прегледе, поправке и вађење зуба, што је за студенте одлична пракса, а грађанима значи јер могу да уштеде.

Иако сви знају колико је важно орално здравље, не иду увек редовно на прегледе. Понекад су проблем и финансије, а Панчевци имају прилику да уштеде ако користе услуге Стоматолошког факултета. Студенти треба да имају што више праксе, зато позивају грађане да дођу на бесплатне интервенције.

Зузана Чријепо, пацијент, каже: „За пензионере и за све нас то пуно значи, за буџет. Код приватника дајеш неколико хиљада, а овде одрадиш исто тако квалитетно, јер је све под надзором професора, а и студенти се труде да одраде то што боље."


Прегледи се заказују, а сваки студент има своје пацијенте и место за рад.
Габријела Илић, студент, каже: "Много значи. Поред тога што учимо да вадимо и поправљамо зубе, учимо и како да разговарамо са пацијентима, како да их опустимо."


Рада Перишић, главна сестра, каже: „Студентима много значи да имају што више пацијената како би изашли на испит, а пацијентима јер могу вађење, поправку и чишћење каменца да ураде бесплатно, што нигде другде нема."
Акцију бесплатног вађења зуба Стоматолошки факултет организује сваког пролећа, али и друге услуге се не плаћају, и то током целе године. Плаћа се само материјал за рад.


Војо Колар, декан факултета, каже: „Превенција, први преглед и лечење пацијената се спроводе током целе године на студентским вежбама и бесплатне су."
На факултету се баве и научно-истраживачким радом, а ускоро их очекује истраживање о утицају животне средине и загађења на орално здравље Панчеваца, што ће радити у сарадњи са привредним установама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво