Историјски резултат смедеревских веслача

На недавно завршеном првенству Србије на ергометрима у Зрењанину, Веслачки клуб Смедерево остварио је историјски резултат освојивши прво место у укупном пласману са 74 бода, док су Веслачки клубови Партизан и Црвена звезда били на другој и трећој позицији.

Смедеревски веслачи недавно су први пут су у овој години супустили чамце на Дунав и почели припреме за предстојећу сезону.

 

На питање како је било на води, Мирослав Јовановић, кандидат за јуниорску репрезентацију Србије каже: "Па тешко, није баш најбоље време, таласи, вода, добро. Наравно и хладно, то увек, у овом периоду поготово".

Ипак, воља за успехом је јача. На првенству Србије на ергометрима представили су се у свим категоријама и у укупном пласману били најбољи.

„Освојио сам сребро, мислим добар је то успех за мене али увек може, наравно, боље. То је мој лични рекорд и циљ да изборимо то место у репрезентацији Србије", додаје Мирослав Јовановић.

Вељко Вукашиновић, кандидат за кадетску репрезентацију Србије каже: "Ја сам заузео треће место са својим личним рекордом од 6:34 и била је веома јака конкуренција и баш сам задовољан како сам извеслао."

Ово је први пут у историји клуба да су екипни победник на државном нивоу. Сада је пред њима напорна сезона да одрже свој тешко зарађени статус првака.

„Наш задатак тренера је да пробамо да пренесемо то што смо постигли на ергометрима да пренесемо и на воду и потрудићемо се да увек идемо на највише могуће резултате, као и предходних година", напомиње Саша Драгутиновић, тренер ВК Смедерево.

Наредни изазов за који се спремају је Интернационално такмичење у Загребу које је уједно и контролна регата за састав наше репрезентације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво