Више првака у Колубарском и Мачванском округу

У току је пријављивање и упис будућих првака. На подручју Школске управе Ваљево - у Колубарском и Мачванском округу, 1. септембра у школске клупе сешће по 120 првака више него прошле године.

За разлику од ове школске године, када је у Колубарском и Мачванском округу, првака било мање за скоро једно одељење, у наредној ће их бити за око 250 више. Осим у Мионици, првака ће од 1. септембра бити више у свим осталим локалним самоуправама у Колубарском округу.

„У Ваљеву ће бити више 108 првака, у Убу 13, у Осечини 15, у Лајковцу седам, у Љигу три”, истиче начелница Школске управе Ваљево Зорица Јоцић. „У Колубарском округу биће око 120 ученика првог разреда више него претходне године.”

Међу 836 првака, колико ће их бити у Ваљеву, је и седмогодишња Калина Живановић. Она и породица припремају се за њен полазак у први разред. Већ је делимично упознала своју будућу школу, као и атмосферу на великом одмору.

Небојша Живановић каже да нема проблема приликом уписа деце у школу:

„Врло једноставно, добијете позив, одрадите те лекарске прегледе, дођете упишете се у школу, јавите се код психолога и завршили сте.”

У основној школи „Андра Савчић”, једној од највећих у Ваљеву, очекују 120 првака. У овој години веће је и интересовање родитеља са других уписних подручја.

„Морамо прво да видимо генерално стање, број деце коју можемо да примимо, па онда да видимо могућност да отворимо пето одељење”, каже Милица Војић Марковић, помоћница директора школе. „Не малтертирамо родитеље да долазе више пута у школу, тако да практично једним доласком све регулишемо, дамо све информације и апсолутно је све припремљено.”

И у ресорном министарству указују на олакшавајуће административне процедуре приликом пријаве и уписа првака. Тако родитељи могу поднети захтев школи за прибављење појединих документа, која ће то учинити у електронској форми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара