Бесплатна припремна настава за лозничке матуранте

Први плаћени посао за многе младе професоре српског језика и математике у Лозници и ове године биће припремна настава за завршни испит у Омладинском центру. За полазнике она је бесплатна, јер је финансира град.

Прво радно искуство и плату као професорица српског језика и књижевности Неда ће добити већ у марту. И претходних година бесплатне припремне часове за завршни испит држали су млади, школовани људи, без радног искуства.

 

"Ја сам завршила факултет тек у септембру и у ово име бих желела да укажем велику захвалност Канцеларији за младе града Лознице зато што су указали шансу нама тек свршеним студентима да имамо прилику да помогнемо нашим суграђанима матурантима да оставаре што боље резултате на малој матури", каже Неда Симић, професорица српског језика и књижевности.

"Претходни професори који су током ранијих година били ангажовани, већ су захваљујући искуству које су стекли у Омладинском центру запослени, успешни су професори и то је заиста још један резултат овог програма", наводи Бојан Лучић, координатор Канцеларије за младе у Лозници.

У протеклих седам година, откако пројекат града траје, добре резултате на завршном испиту имало је и око хиљаду ученика осмог разреда који су похађали припремну наставу. Због тога је, из године у годину, интересовање све веће.

"Одлучила сам да се пријавим зато што је бесплатно и тако моји родитељи неће морати да плаћају и помоћи ће ми доста око припрема за пријемни", каже Наташа Обрадовић.

Уз младе професоре и ученике, ни родитељи не крију задовољство јер, кажу, штеде и новац и време.

Зорица Танасић напомиње да ово много значи свим родитељима:

"Часови се крећу од 500 динара па навише, зависи који предмет и како, а родитељи добијају много јер нису у могућности да им све сами објасне."

Стотину лозничких осмака припремну наставу похађаће нешто више од три месеца. За наставу ће из буџета Града бити плаћено 400.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво