Чачанска библиотека добила сталну адресу

После пола века подстанарства чачанска библиотека "Владислав Петковић- Дис" ускоро отвара врата за читаоце. У нову савремену зграду пресељен је читав фонд, од преко 200 хиљада наслова. Пре читалаца у посети је била наша екипа из чачанског дописништва.

Ново дечије одељење спремно чека најмлађе читаоце. У већем простору има и део за читање а овде ће бити организоване и разне едукативне радионице. На полицама су и бројни нови наслови.

"Нови простор библиотеке у новој згради, маштовит, животописан, сликовит, препун боја. Надамо се да ће заиста пријати нашим старим читаоцима и да ће се лепо осећати у њему", каже Маријана Лазић, библиотекарка дечијег одељења.

Више од 200.000 књига и других публикација у нову зграду пресељено је у кратком року. Петнаестак дана, књиге су селили запослени али и многи волонтери. Почетак пресељења, симболично су обележила деца. Књиге су у живом ланцу из руке у руку сељење из старе зграде у нову.

"Сада смо у фази ревизије нашег књижног фонда али свакако нашим суграђанима могу да обећам да поред услуга које смо пружали овде ће имати још пуно нових услуга и садржаја", истиче Биљана Рајичић, заменица директора библиотеке.

Две конференцијске сале, читаоница , одељење за стране наслове, интернет клуб, све је то у новом простору. Радови су у финалној фази, а читаоци, нестрпљиви.

"Наши верни читаоци којих има преко осам хиљада уписаних, веома су нестрпљиви с правом. Заустављају нас на улици и питају нас када ће бити отворена библиотека . Ми им обећавамо, само мало српљења и заиста у неко догледно време имаћемо чиме да се похвалимо и да им пружимо оне услуге које нисмо могли из објективних разлога у претходној згради", каже Душица Брковић, библиотекарка одељења за одрасле.

Нова зграда највећа је јавна библиотека у Србији. Простире се на више од 3.000 квадрата а њена изградња почела је средином 2017. на месту бившег Дома војске.

 



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво