Синдикати не прихватају оставку директора крушевачке топлане

Крушевачка Топлана је и даље у жижи интересовања јавности. Јуче је, из како је навео моралних разлога, директор поднео оставку, а данас су се поводом тога огласили запослени у овом Јавном предузећу преко синдикалних представника на конференцији за новинаре.

Оставка директора према мишљењу запослених не решава проблем у Градској топлани на чијој мрежи је 8,5 хиљада корисника. Тешкоће са којима су суочени нису од јуче.

Велико наслеђено кредитно задужење из 2012. године, улагање сопствених средстава у ремонте дотрајалих постројења и мрежу, изостанак финансијске подршке оснивача и дуг који у овом тренутку износи милијарду и двеста милиона динара према добављачима су превелико бреме које отежава нормално функционисање.

„Представници ни једног, ни другог синдиката не прихватају оставку директора , већ захтевамо већ захтевамо да направимо један шири састанак са оснивачем, са Градоначелницом и осталима. Оба синдиката и руководство, да нађемо једно право решење које ће бити повољно и за Топлану и за кориснике, односно за Град Крушевац. Финансијска средства морају да се обезбеде на крају грејне сезоне, сматрам да за овај град 100 милиона динара није велика цифра, а то нама решава проблеме за дужи период грејања, квалитетног грејања" каже Драгиша Ђорђевић, председник Самосталног синдиката ЈКП Градска топлана.

Оснивач овог Јавног предузећа је Град Крушевац који се до сада није огласио када су у питању проблеми у Топлани. До краја грејне сезоне остала су још 82 дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво