Бања Бадања: Комунални неред

Нашој редакцији обратили су се мештани Бање Бадање, у близини Лознице, који су указали на низ комуналних и инфраструктурних проблема, али и, како тврде, лошу приватизацију Бање која је довела до тога да у том лечилишту има све мање гостију.

До пре 15-ак година Бања Бадања, тврде мештани, била је место у које су гости радо долазили. У то време сви су, кажу, лепо живели, а онда је, додају, дошла приватизација.

"За разлику од деведесетих година како је било пуно од маја до октобра месеца, нису могли да се приме сви гости, увек пошаљеш неког другом неком, ето чисто да не одбијаш госте. Сада нема, смањило се једно можда десет петнаест пута", каже Драган Марковић, из Бање Бадање.

Према речима мештана, и оно мало гостију који дођу, из Бање одлазе када виде комуналне, али и инфраструктурне проблеме. Бања Бадања не улази у зону градског изношења смећа, а незадовољни су и лошим путем који води до Специјалне болнице, а који је у приватном власништву.

"Оно што нас највише тишти је тај део пута преко којег ми не можемо да прођемо са својим аутомобилима и једноставно доводе нас у такву ситуацију да ми то морамо сами да поправљамо", каже Дарко Божић, из Бање Бадање.

"Ми смо два пута организовали протесте имајући у виду проблеме са којима се мештани суочавају у нади да ће локална самоуправа преузети мере да се олакша живот овог живља овде", каже Драгољуб Ђорђевић, из Бање Бадање.

У управи Бање Бадање кажу, да њихова установа нема проблема са пословањем и да не улазе у разлоге због којих туриста нема у приватном смештају. Када је реч о инфраструктури, тврде, да су у изградњу саобраћајнице око бање до насеља уложили око 15 милиона динара. А за спорни пут који води до лечилишта имају друге планове.

"Сматрамо да не треба да улажемо средства у рецимо довођење тог пута у путну комуникацију, јер у перспективи је ту предвиђено једно модерно шеталиште, један булевар шеталишни са свим инфраструктурним садржајима, оно што Бањи у ствари и треба", објашњава Боро Скорић, власник Специјалне болнице "Бања Бадања".

Бању Бадању, из године у годину становници све више напуштају. Можда се, кажу, врате када се слога у село врати и реше бар неки од поменутим проблема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво