Алексинац: Кршење приватности у Високој школи за васпитаче

Професор у Високој школи за васпитаче у Алексинцу, Мирослав Кука, изнео је оптужбе на рачун бившег директора те установе Стојана Обрадовића, да је са кућног рачунара путем видео-надзора посматрао колеге и тиме угрожавао приватност студената и професора. Обрадовић, који је на фунцији директора био од 2011. до 2017. године, те оптужбе негира.

Професор Мирослав Кука доставио нам је мејлом захтеве које је упутио актуелном директору Високе школе за васпитаче тврдећи да је претходни директор признао да је од куће посматрао запослене и студенте.

 

"2011. године на Наставном већу именовани Обрадовић Стојан јавно признаје да од своје куће посматраo запослене, тај аудио запис се у писаном запису другачије интерпретира. Ја каснијом интервенцијом, на следећем наставном већу у аудио запису инсистирам да се правилно наведе све што је износио како се дата чињења не би заташкавала", каже Мирослав Кука, професор Високе школе за васпитаче у Алексинцу.

Обрадовић, који је био директор Високе школе од 2011. до 2017. године негира да је са свог рачунара, од куће, пратио видео надзор, већ само да је знао за ту могућност.

"Више сам рекао као превентиву, а не као начин да контролишем рад. Не радим то, ја сам био и ићи ћу у Полицијску управу у Алексинцу да пријавим да се провери мој рачунар, да се види софтвер, они ће знати како то да ураде", каже Стојан Обрадовић, професор и бивши директор.

И претходни и садашњи директор Високе школе у Алексинцу кажу да је видео-надзор у школи уведен искључиво због заштите имовине и безбедности студената и запослених. Камере покривају хол, котларницу, директорову канцеларију, двориште школе.

"Не можемо да реагујемо на нешто, да испуњавамо нечије жеље и хирове ако они нису аргументовани и нису основани. Овде се вероватно ради о неком личном чину и жељи да се деградира нечија личност и установа. Очекујемо свакога да дође, и полицију и инспекцију, ту смо на услузи, за све што буду тражили, желимо да се утврди истина", наводи Милутин Ђуричковић, директор алексиначке Високе школе за васпитаче.

Професор Кука нам је у телефонском разговору рекао да је о свему обавестио и министарство просвете, као и инспекцијске службе од којих је добио одговор да сам поднесе кривичну пријаву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво