Пуно лесковачко клизалиште

Температуре у минусу нису препрека за најмлађе Лесковчане да уживају на снегу и леду последњег дана новогодишњег распуста. Кажу, о књизи ће размишљати од сутра.

Чувено "бабино ливаче" Лесковчани не би мењали ни за најуређеније планинске ски стазе. На минус 11, колико је током преподнева измерено у Лесковцу, овде смо затекли само Теодора са оцем. За прави ужитак на снегу довољна је и фолија за стакло.

"Волим снег, да се грудвам, санкам, правим Снешка, да се клизам."

"Лепо, пространо, близу. Може свако да приушти да дође да се опусти мало."

Са друге стране Хисара, у парку Девет Југовића иста слика. Деветогодишњем Вуку који је једва дочекао снег и санкање очигледно не смета дебели минус.

"Прекјуче је било премало снега за санкање. И овде је много лепо."

Уместо на санкама и скијама већина школараца последњи дан распуста провешће са клизаљкама на леду. Од јутра до касне вечери клизалиште је препуно.

"Данас је задњи дан распуста и планирала сам да не учим само да дођем и да се клизам."

"Често долазимо, много деце има. Баш је лепо овде, дружимо се."

Док једни вешто изводе пируете на леду други тек уче. Полако корак по корак.

На питање да ли има посла за инструкторе, Милорад Цветковић, инструктор каже: "Има, има. Мала деца ту долазе. Морамо да их обучавамо. Хладноћа смета по мало."

"Отприлике негде 4 до 5000 деце прође за тих два, два и по месеца колико нам клизалиште ради. Тако да је то један фини број. Нормално је да се тај број повећава из године у годину", каже Небојша Коцић, директор Туристичке организације Лесковац.

Већ неколико година цене се не мењају. Сат клизања кошта 200 динара, са сопственим клизаљкама је карта 50 динара јефтинија. Можда ће и ове као и прошле године за школарце бити бесплатно током другог дела зимског распуста.

број коментара 0 Пошаљи коментар