Отворено ново одељење хемодијализе у болници у Панчеву

На интерном одељењу Панчевачке болнице, које је још у фази реновирања, отворено је ново одељење хемодијализе. Око 150 пацијената сада има боље услове за лечење, а стигли су и нови, најсавременији апарати.

Интернистички блок Панчевачке болнице још увек се реновира. Просторије у којима су претходних година били апарати за дијализу тек треба да се раде, али су пацијенти коначно добили нове собе, где су услови за боравак одлични. Иако је и даље гужва, сада више нема вишесатних чекања.

"Било је препуно, ишло је по три - четири смене, апарати су били лоши, слабији, сад је ово све савремено", каже Чедомир Костић, пацијент.

"Ја сам пресрећна овде. Тамо је било јако хладно, нисам могла ни да једем, колико смо се смрзавали, а сад смо овде у кратким рукавима. Како смо се преселили, мени се живот продужио", објашњава Снежана Дармановић, пацијент.

Уз реновиране просторије стигла је и нова, најсавременија опрема, какву имају европски центри. Ту је 36 нових апарата, што је довољно за 150 пацијената, који долазе не само из Панчева, већ и из околних општина. Највише значи нова реверзно осмоза.

"Знамо да је панчевачка вода доста тврда, а сад је ултра чиста, што је неопходно за пацијенте. Ако имате добру води, имате и добре дијализе", каже Горан Војиновић, шеф хемодијализе.

"23. новембра је пуштено пола новог одељења хемодијализе, а сада и друга половина. То је најбољи новогодишњи поклон за наше пацијенте, који су задњих 14 месеци живели заједно са особљем у јако тешким условима", каже Слободан Овука, директор Панчевачке болнице.

Одељење хемодијализе радиће шест дана у недељи, а биће организоване две или три смене. Док се завршетак комплетне реконструкције интернистичког блока очекује најкасније за два месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво