Посао за најбоље младе нишке лекаре

Шездесет најбољих студената медицинских факултета у Србији добило је посао. Велики број њих радиће у Клиничком центру у Нишу.

Дванаест најбољих студената Медицинског факултета у Нишу добило је посао у нишком Клиничком центру. Од Нове године овде ће радити радиолог Павле Пешић и анестезиолог Велимир Перић.

"За мене то представља једну велику сатисфакцију, али и велику мотивацију, да се даље трудим, залажем и радим. Јако сам срећан што сам добио оно што сам одувек желео, специјализацију и посао који сам одувек волео, то је радиологија и тиме ми се остварио сан који сам одувек желео", истиче др Павле Пешић, радиолог.

"Мени је остварена животна жеља да се бавим анестезиологијом на кардиохирургији и да љубав коју сам стекао за време школовања на основним студијама према кардиологији и анестезиологији да их објединим и да на тај начин дам свој максимум у лечењу пацијената", каже др Велимир Перић, анестезиолог.

У Клиничком центру кажу да ће ови млади људи радити у врхунским условима и са најмодернијом опремом. Углавном се ради о стручњацима који су већ годинама на волонтерској специјализацији.

"Деца која су имала велики просек, међу најбољима у Србији, сигурно ће после дугог школавања, успешног школовања, успети да у новој згради Клиничког центра, у најбољим условима који тренутно постоје у Србији и Балкану, покажу све оно што су учили годинама", истиче др Зоран Радовановић, директор Клиничког центра Ниш.

Соња Јанковић, као једна од најбољих, примљена је у Клинички центар у Нишу пре 6 месеци. Каже да је за ово кратко време много научила.

"Ово је мотивација за даљи напредак и рад, јер видите да је неко препознао ваш труд и рад током 6 година студирања. Сав напор који сте уложили је препознат и то је заиста лепо", додаје др Соња Јанковић, радиолог.

 У Клиничком центру истичу да је за њих веома важно што су уз сагласност Министарства пре 4 године вратили могућност волентерске специјализације. На тај начин им је олакшано да најбоље младе стручњаке задрже у Клиничком центру и понуде им посао.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар