Положен камен темељац за аква-парк на Палићу

На Палићу је положен камен темељац за изградњу аква парка, спа и велнес садржаја. То је заједничка инвестиција Републике, Владе Војводине и града Суботице у развој туристичких садржаја на северу земље.

На Палићу туристи, у просеку, бораве само 1,7 дана, што је два и по пута мање од задржавања у осталим српским бањама. Зато је држава, улагањем од милијарду динара у аква парк, решила да значајно побошља туристичку инфраструктуру крај палићког језера.

"Ово ће бити подстрек за приватни сектор. Ако држава улаже оволика средства у једну дестинацију, то је најбољи сигнал за све њих да ћемо и даље улагати, а они са своје стране учинити да се са смештајним капацитетима и другим туристичким садржајима обогати укупна понуда", рекао је министар трговине и туризма Расим Љајић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је рекао да ће настојати да све започете послове реализују и да тај крај добије садржај који ће омогућити боравак људи и развој туризма.

Код Мушког штранда на Палићу биће изграђено пет отворених и исто толико затворених базена са тобоганима, спа и велнес садржајима.

"Пројекат који ће у многоме помоћи привреди Суботице и Србије, повећати приходе и број туриста у нашој бањи, самим тим учинити квалитетнијим живот наших суграђана", рекао је градоначелник Суботице Богдан Лабан.

Први купачи у новом аква-парку очекују се на лето 2020. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво