Јесу ли краљевачке службе спремне за снег

Снег који пада широм земље још се не задржава на коловозима. Ипак, путари морају да буду приправни. Наша екипа проверавала је јесу ли краљевачке службе спремне.

У Краљеву од јутрос пада снег. Кровови су се забелели, али су коловози за сада само мокри. Да путеви на територији града Краљева и током зиме остану чисти, задужена су два предузећаи иижз оба порулују да су спремни.

 

Путеви Краљево одржавају градске саобраћајнице и општинске путеве. Механизација је, кажу, спремна, а соли и калцијум хлорида имају довољно.

„Немамо снега на коловозу, немамо поледице, једино за сада имамо снега на општинском путу Студеница-Рудно-Бзовик где имамо негде на Рудну и у Бзовику негде око 15 центиметара снега али тамо су наше дежурне екипе од ноћас, практично снег је очишћен”, каже Мирко Вуковић, директор ЈП Путеви Краљево.

У вишим пределима је и механизација новопазарског путарског предузећа које чисти државне путеве на територији Града. У зиму, кажу, улазе са довољно соли и агрегата.

„На путу другога реда 2А 209 Краљево - Гоч снега има на коловозу тако да је обавезна зимска опрема и моле се возачи само да поштују сигнализацију која је предвиђена у зимским условима”, наводи Првослав Пајевић, Нови Пазар - пут д.о.о.

И на путу од Јошаничке Бање до Копаоника, који чисти „Нови Пазар пут”, има угаженог снега до 5 центиметара, а зимска опрема је обавезна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво