Нови вртић довољан за све лајковачке предшколце

На последњем упису у Прешколску установу у Ваљеву није било места за двеста педесеторо деце. У Лајковцу таквих проблема немају, јер је изграђен нови вртић који може да прими предшколце из вароши и свих лајковачких села.

Нова зграда Предшколске установе „Лептирић” у Лајковцу одговара савременим стандардима за васпитање и образовање деце од три до шест и по година.

Има десет соба, мултифункционалну салу, кухињу, административни део, све на 1.350 квардрата. Котларница и депонија угља нису више у овом комплексу.

„Добили смо подстицајно окружење за боравак деце, а знамо да се сама средина у којој се деца одгајају и васпитавају може бити трећи васпитач”, истиче Мила Лончар Митровић, директорка ПУ „Лептирић” Лајковац. „Дакле, јако је важно то подстицајно окружење које ће омогућити дечји развој и напредовање, а то је задатак и мисија свих нас који смо у предшколству.”

У старом делу установе остале су само јаслене групе, око стотину малишана до три године. У новом вртићу је четири стотине деце из вароши и лајковачких села, којима је организован превоз у „Лептирић”.

„Имају подно грејање, нове су играчке, нове клупице”, каже Весна Савић. „Ентеријер је много уреднији. Много је чистије, прелепо.”

У изградњу новог вртића Општина је уложила 112 милиона динара, добијених од ЕПС-а због експлоатације угља на лајковачком подручју. Родитељи овде не морају да брину за упис деце у предшколску установу.

„У доброј комуникацији са ‘Колубаром’ и ЕПС-ом њиховим средствима изградили смо халу у Лајковцу, школу у Јабучју, Службу хитне помоћи у самом Лајковцу, ову зграду вртића”, објашњава Андрија Живковић, председник Општине Лајковац. „Такође на основу нових споразума који ће следити, покушаћемо да решимо и горући проблем Лајковац, то је питање водоснабдевања.”

Дворише вртића веће је за 19 ари од претходног. Министарство привреде пројектом „Градимо заједно” у партерно уређење и два дечја игралишта уложило је 17,5 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво