Мињи Богавац награда „Добар пример новог оптимизма”

Овогодишња добитница награде „Добар пример новог оптимизма” коју сваког 10. децембра, поводом Међународног дана људских права, додељује Покрет „Нови оптимизам” је Миња Богавац, редитељка и директорка Шабачког позоришта.

Редитељка и директорка Шабачког позоришта Милена Миња Богавац добитница је награде „Добар пример новог оптимизма” коју Покрет „Нови оптимизам” додељује поводом Међународног дана људских права. 

Тим поводом биће приказана и њена представа „Смрт фашизму - О Рибарима и слободи” у извођењу „Рефлектор театра”.

„Људско-правашки активизам неодвојив је део мог уметничког рада и вероватно сам због тога, као и посвећености младима, препозната као ентузијастична особа”, каже директорка Шабачког позоришта Милена Богавац, добитница награде „Добар пример новог оптимизма”, чија остварења промовишу једнакост, толеранцију и солидарност и ван нашег региона.

„Морам да кажем да су за мене добар пример новог оптимизма сви млади људи са којима радим у последних шест или седам година и то што имам прилику да гледам како расту и развијају се је оно што ми увек дају неку посебну супер снагу и ентузијазам за даље, као и вера да позориште стварно може да промени свет, интервенише у стварности и учини је мало бољом”, додаје Миња Богавац.

Промене је донела и у шабачки позоришни живот. Открила нам је да је после прилагођавања схватила да је донела праву одлуку и да је у Шапцу упознала инспиративне уметике и тако се обогатила за нове сараднике.

„Не бих после шест месеци подвлачила никакву црту, али мислим да су Шапчани показали радозналост за то што се догађа нешто ново и наравно да сам много срећна када видим да је наша прва представа са репертоара увек пуна”, наводи Миња Богавац.

Мињин ружичасти поглед на свет прија и колегама у Шабачком позоришту.

„Донела је промене у репертоарском смислу али и у смислу позоришта, јер смо се окренули према младима. Отворили смо Омладински клуб који води Миња Богавац и све више младих долази у Шабачко позориште што је велики успех”, каже Јелена Иветић из Шабачког позоришта.

Није важно да победите у друштвеној борби, твди позната активисткиња. Важно је да одаберете праву страну и то је некаква врста победе. Ако је то оптимистичан поглед на свет, поручује, форсирајмо га!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво