„Лет и пев” у Јагодини

Наташа Радосављевић, рођена Јагодинка, уметница која живи и ствара у Београду, родном граду представила се изложбом слика „Лет и пев”. Тридесетједним уљем на платну, кроз портрете и пејзаже пубику је повела у свој имагинарни свет.

„Стојим нежна као бреза и устрептала као шумски брзаци”, коментарише Наташа Радосављевић своју потребу да слика и пише. Са изложених платна прави ватромет боја. Импресиониста по опредељењу радо слика и портрете и пејзаже.

 

„Фигурације је увек теже радити, али је то и већа љубав, већи изазов, веће истраживање, и бавим се психологијом ликова, не бавим се само естетиком”, објашњава Наташа Радосављевић Нара.

Посебно инспиративне за уметницу су птице које су надахнуће за сликање, али и поезију коју пише.

О томе Наташа каже: „Птице су код мене не само симбол слободе већ и душе, стихотворенија, потрага за љубављу, чежња и све остало што се може подвести под љубав.”

Одувек је, каже Нара, како је знају у свету пера и кичице, волела да сви око ње буду срећни, па је љубав преточила у слике, а тугу, што у животу није увек тако, у поезију:

„То су два чеда која ја подједнако волим и подједнако љубим и гајим у себи од свог најранијег детињства, то се не може подвајати јер се то прожима.”

Изложба слика „Лет и пев” постављена је у галеријски простор Завичајног музеја у Јагодини, а вече отварања са уметницом својим нотама употпунили су и звуци гитаре младих јагодинских музичара.

број коментара 0 пошаљи коментар