Трећи Винтер фест у Новом Саду

И ове године у центру Новог Сада биће организован дочек Нове године. Синоћ је отворен и Винтер фест, а ускоро се отвара и Ледена шума.

И ове године у центру Новог Сада биће организован дочек Нове године. Синоћ је отворен и Винтер фест, а ускро се отвара и Ледена шума.

"Где ћу за Нову годину? Па у Нови Сад. На Трг слободе. Знам фрајера који пева ту ноћ", каже др Неле Карајлић.

Новогодишње словеначко јодловање позив је аутора песме "Пукни зоро", који ће поред др Карајлића натупити за дочек.

"Волели бисмо да вас угостимо на дочеку 2019. у Новом Саду", додаје Димитри Филатов, ди-џеј из Русије.

Ди-џеј двојац из Москве, са преко седамдесет милиона прегледа само једне песме на Јутјубу, са врха светских топ-листа, стижу у Нови Сад. Организатори су најавили и дочек Нове године по Јулијанском календару, који ће бити организован широм града и током дана и увече.

„Прославом, не само рачунањем два календара  - Јулијанског и Грегоријанског, већ и рачунањем два времена, као уметнички концепт. Дакле, ми заправо чинимо да Нови Сад представимо као европски град", најављује Немања Миленковић, директор Фондације "Нови Сад 2021".

Ове године Новосађани ће одбројавати секунде до поноћи са Мањификом, а синоћ се на Тргу слободе у Новом Саду отворио трећи Винтер фест, по угледу на највеће европске градове.

Уз ватромет и распевану јелку свечано је почело загревање пред дочек, сваке вечери у јелци ће у 18 часова певати дечји хорови из целе Војводине, а викендом се одржавају и бесплатни концерти.

На више штандова током дана продаје се традиционална храна, кувано вино, уметничке рукотворине.

Посетиоце ће превозити "новогодишњи фијакер", а у знак подршке природи, продају се јелке са бусеном.

Посебна атракција је Ледена шума, која се отвара седмог децембра. Клизаће се по стазама Дунавског парка, које ће и ове године бити залеђене, а поставља се и велико клизалиште.

број коментара 0 пошаљи коментар