Возачи у Врању спремни за зимске услове на путевима

Иако је јуче падао слаб снег, на путевима у Врању услови за вожњу су повољни и видљивост је добра. Пре првог мраза треба спремити возило за зиму, сагласни су и возачи.

На појединим путевима, у вишим пределима земље, има снега. У Врању су коловози суви, иако је јуче падао слаб снег, а наша екипа из тог града проверавала је да ли су возачи спремни за зимске услове.

Основно је летње гуме заменити зимским. Возач је у обавези да, по новом закону о саобраћају, од 1. новембра има све четири зимске гуме.

"Неки имају проблема и са својим акумулаторима, неки нису спремили своје возило како је потребно, па ужурбано гледају да га припреме за саобраћај према временским условима", каже Ивица Станојевић, шеф ауто-сервиса у Врању.

Проверава се и расхладна течност мотора, тачка мржњења треба да буде од -25 до -30 степени. Важно је имати и средства за одмрзавање стакала и брава.

"Изузетно битно је да и вентилациона техника у самом возилу функционише јер долази до чешћег кропљења стакала због атмосферских утицаја", додаје Ивица Станојевић.

Пре првог мраза треба спремити возило за зиму, сагласни су и возачи.

Услови за вожњу на путевима у Врању су повољни, видљивост је добра и нису влажни коловози.

На појединим путевима у вишим планинским пределима, према подацима Ауто-мото савеза има снега и треба бити опрезан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво