Краљевачка представа у Београдском драмском позоришту

На Великој сцени Београдског драмског позоришта 30. новембра гостује краљевачки ансамбл са представом „Твоје тајно оружје у борби против неукротивог целулита”, у режији Александре Ковачевић. Аутор текста, шпански уметник Ињиго Рамирез де Аро, биће гост београдске премијере и обратиће се публици.

Анархо-комедија Краљевачког позоришта „Твоје тајно оружје у борби против неукротивог целулита” интригантног шпанског уметника Ињига Рамиреза де Ара, у режији Александре Ковачевић, гостује 30. новембра на Великој сцени Београдског драмског позоришта.

Специјално за ту прилику, гост београдске премијере биће и аутор текста, Ињиго Рамирез де Аро, који ће се на крају представе обратити публици.

Де Аро је каталонски позоришни уметник који се бави и глумом, режијом, писањем, али и дипломата, који је неколико година боравио у Београду као отправник послова Амбасаде Шпаније. Његови текстови се играну на сценама широм Европе и оба америчка континента, а изазивање реакције публике на сатиричан приказ бласфемије савременог друштва и извртање његових постулата чине га интригантним аутором савременог театра.

У представи играју Милорад Дамјановић, првак Београдског драмског позоришта, Драгана Ђурђевић, Стефан Остојић и Стефан Миликић. Сценограф представе је Владан Славковић, костимограф Стефан Савковић, композитор Предраг Милановић, сценски покрет је радила Милица Писић, помоћник редитеља је Валентина Величанин, а редакцију превода потписује проф. Бојана Ковачевић Петровић.

Ово је четврто представаљање Краљевачког позоришта на сцени Београдског драмског позоришта, са којом ова установа остварује пројекат „Мост сарадње”.

број коментара 0 пошаљи коментар