Панчевачким привредницима значајно београдско тржиште

Панчевачки привредници имају ту срећу да су у близини двоипомилионског, београдског тржишта. То, умногоме, одређује и привредне токове у том граду.

За мање градове близина метрополе може да има и добре и лоше стране, али Панчевци се труде да искористе све предности тога што се налазе на 20 километара од Београда.

Привредници не крију да им велико тржиште доприноси много бољем пословању. Чак 70 одсто производа панчевачка Млекара продаје у Београду. Због тога планирају и проширење производње и запошљавање нових радника:

"Београдско тржишто нам је јако интересантно, јер велико тржиште од 2 милиона становника нам много значи.Ту су сви могући инпути који улазе у производњу и који су нижи и зато нам је београдско тржиште одувек приоритет и тако ће бити и убудуће", каже Милош Жежељ, директор Млекаре у Панчеву.

Не тако давно Београђани су у редовима чекали да у њихове продавнице стигне хлеб из банатске равнице. Сада је конкуренција много већа, али се и даље скоро половина производа ове Пекаре прода у главном граду:

"Мислим да је једини пут за који сам сто посто сигурна да је прави, пошто знам много привредника, а који добро раде у Београду да првенствено квалитетним производом могу успети у Београду, а јако је важно постићи добар однос између квалитета проивода и цене коју ми можемо да понудимо", објашњава Оливера Милиновић, директорка Пекаре, Панчево.

И више новца у буџету града Панчева показатељ је доброг пословања на тржишту суседног града:

"Битно је да као град можемо да искористимо ту предност близине Београда и да имамо што више регистрованих привредника, јер они запошљавају наше суграђане, плаћају порез на имовину, плаћају порез на зараду локалном буџету и добро је да их и убудуће имамо што више, јер ће нам на тај начин и јавни приходи бити већи, а проценат незапослености мањи", сматра Саша Павлов, градоначелник Панчева.

Локална самоуправа улаже у инфраструктуру и гради се све више стамбених блокова на опремљеним јавним површинама, а просечна цена новог стана у ширем центру града је око 900 евра по квадратном метру.

Ако се има у виду мирнији начин живота, ниже цене и коректни комшијски односи - ето Београђанима лепе прилике за добар и економичнији живот надомак двомилионске метрополе.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво