Реконструкција школе од азбеста у Владимировцу

У општини Алибунар многе основне школе и домови здравља изгађени су од азбестног материјала. Због здравља деце и грађана, почела је реконструкција тих објеката.

Прво jе почела обнова основне школе "Први мај" у Владимировцу, коју похађа 340 ђака, јер је она највећа у општини. Азбестне плоче се скидају и односе овлашћеној фирми за управљање опасним отпадом.

Поставиће се нови зидови, а урадиће се и све што је до сад недостајало да ово буде функционална и безбедна школа.

"Ради се тотална реконструкција где ће од постојећег објекта остати само темељ и челична решеткаста конструкција, а све остало ће бити ново", објашњава Дејан Старчевић, начелник Одељења за урбанизам, Алибунар. "Добићемо нови објекат који ће бити по најновијим стандардима и противпожарне заштите."

Било би добро да је обнова школе започета за време летњег распуста, јер ће - док трају радови - ђаци нижих разреда ићи у сеоску школу у насељу Колонија, а за ученике од петог разреда обезбеђен је превоз до економске школе у Алибунару.

"Није могло раније, јер су морале да се поштују одређене законске процедуре и одређени  период је морао да прође, тако да нисмо могли другачије", истиче Душан Дакић, председник Општине Алибунар. "По речима извођача, очекујемо да се радови заврше за 160 радних дана, што значи да ће све бити готово до априла или маја следеће године, у зависности од временских услова."

У реконструкцију је уложен 341 милион динара, а новац је обезбедила републичка Канцеларија за управљање јавним улагањима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво