СМС наплата паркинга у Краљеву

Од увођења СМС наплате паркинга у Краљеву слободно место у централним градским улицама може се увек наћи. Међутим, око зграда, где се паркинг не наплаћује, станари готово да никада немају места за паркирање.

Од увођења СМС наплате возачима у Краљеву је свануло, али се станарима зграда у центру смркло. И пре су тешко налазили паркинг испред својих зграда, али сад је то често немогућа мисија.

"Сви гледају да не плате паркинг, зато што се плаћа, овде је уска зона, знају људи да се овде не плаћа и ето", каже Ненад Митровић, из Краљева

"Стају чак и и испред ових улаза да кола хитне помоћи или не дај боже ватрогасне службе не може да приђу", Ивана Глишовић, из Краљева.

"Оно што би ми волели да се и овде почне наплата и овде почне наплата и да ми добијемо неки начин, бар неку могућност да можемо да паркирамо возило кад дођемо својој кући", Људевит Кнез, из Краљева.

Таква је и била идеја надлежних када су уводили СМС наплату. На путу ка реализацији испречли су се недовољан број контролора и неуређена паркиралишта око зграда.

"Очекујем да већ следеће године проширимо наше капацитете и да кренемо да заузмемо и трећу зону да започнемо да радимо, што смо у обавези по одлуци до септембра наредне године. А Дирекција навелико ради на пројектима да кажем, надам се да их приводи крају, што се тиче уређења блоковских паркиралишта, а онда полако да ми кренемо, како они уређују једно, да пуштамо наплату", Ивица Богојевић, директор ЈКП „Чистоћа" Краљево.

Они који не могу да чекају, паркинг место чувају блокерима и рампама. Многи нелегално, јер за то немају одобрење надлежних. 15-ак таквих случајева решава комунална инспекција.

"Стамбене заједнице имају право и могу извршити заузеће дела јавне површине али само по одобрењу надлежног органа", каже Ивица Марковић, комулани инспектор Града Краљева

Такав захтев може поднети само стамбена заједица, али пре тога, имовинско-правни односи морају да буду решени.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво