"Сунчана страна улице - неки Смедеревци"

У Смедереву је отворена 16. самостална изложба фотографија аутора Живана Вање Панића - "Сунчана страна улице - неки Смедеревци". Портрети знаменитих житеља града на Дунаву биће пред публиком до половине новембра.

Знаменити Смедеревци у областима у којима стварају нашли су се испред објектива суграђанина који је желео да прикаже снагу нихове личности у мање формалном окружењу, кроз црнобеле портрете.

„Кажу да се фотографија у боји ради за паре, а црнобела за душу", каже аутор изложбе Живан Вања Панић.

Фотографисао је музичаре, тренере, једину даму хирурга у Смедереву, али и нашег колегу који је инспирација, како њему тако и многим младим фотографима.

„То су људи који имају везе са мном, који су ми драги, свако од њих има неке везе са мном, неко очигледне, неко чудне, али имају сви везе са мном", објашњава аутор изложбе.

„То што сам се нашао овде можда треба захвалити томе што се Вања и ја дуго и низ година знамо из фото-кино клуба Смедерево, кога нажалост више у Смедереву нема, а надам се да сада када имам више времена као пензионер да ћемо ипак то покренути поново", истиче Добрица Поповић, репортер и сниматељ РТС-а у пензији.

Песму која је у наслову изложбе отпевао је на отварању музичар Љуба Нинковић, који је такође на портретима, он каже: „Негде смо погодили менталитете и једну ту емотивну жицу којом људи примају музику тако да он воли то што сам ја радио, ја волим што он воли да сам ја то радио".

Међу портретима своје место има и млада Олга Панић, која како наводи аутор, има дара за фотографисање портрета, па ће овакве изложбе бити тадиција у граду на Дунаву.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар