Пијачне цене воћа и поврћа на сајту Тржнице

Куповина преко интернета све је популарнија. Брже, једноставније, а често и јефтиније - довољно разлога да се многи определе за онлајн куповину. Нишлије ће ускоро на тај начин моћи да купују и пијачне производе.

Цене пијачних производа на ниским пијацама могуће је пратити преко интернета већ неко време. Као нова погодност модерног доба планиран је још један корак па ће ускоро сви пијачни производи, од лука до киселог купуса, моћи и да се купе преко интернета.

 

На питање - да ли би то могло да замени одлазак на пијацу, суграђанка одговара: "Мислим да не, опет погледам, проверим шта се продаје, шта се нуди."

Потрошачи се питају и како да купе, на пример, парадајз преко интернета ако не знају да ли је тврд, или недовољно зрео, тим пре што сматрају да су често изложени преварама. Зато им је и важно, кажу, да виде, а и опипају производе.

Овакав вид куповине прехрамбених производа у европским земљама већ је увелико пракса па се и у нишкој Тржници надају да ће почетно неповерење да уступи место олакшицама које нуди такозвана куповина из фотеље.

"То можда не би довело до бенефита за предузеће, али би помогло многим нашим суграђанима који не могу да изађу. Да би то кренуло потребне су припреме и ми очекујемо да ће то током зиме да крене, а на пролеће можда да заживи", каже Горан ЂорЂевиц, дир. ЈКП Тржнице Ниш.

У међувремену, Нишлије које навику одласка на пијацу немају намеру да мењају моћи ће, кажу надлежни, да рачунају на чистије пијаце јер ће на томе убудуће, уместо досадашњих двадесет, радити тридесет радника службе хигијене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво