Mачвански виртуоз промовише српску музику у свету

Виртуоза на хармоници Ненада Ерцеговчевића, из Змињака код Шапца, љубитељи музике памте као чудо од детета. Лако је памтио ноте, инструмент обожавао као најдражу играчку и пленио сценом. Данас, на својим концертима, промовише и српску изворну музику у свету.

Као четврта генерација музичара у породици интересовање за хармонику показао је у раном детињству. После музичке школе у Шапцу, усавршавање је наставио на Музичкој академији у Крагујевцу, у класи професора Радомира Томића, а потом и у Франкфурту у класи Теодора Анцелотија.

Ненад је добитник бројних награда и признања на светским такмичењима у Немачкој, Италији, Енглеској. 

Прве концертне уговоре потписао је са четрнаест година и од тада, поред класичне музике, промовише и српску изворну музику у свету.

Некада најбољи студент крагујевачке академије, сада живи у Холандији, у Гронингену, али често посећује родитеље у Мачви:

"Волим да свирам и више ме привлаче концерти него педагошки рад, као и да компонујем. Најновији пројекат је сарадња са Дејаном Петровићем. Компоновао сам коло под називом Балкан, и заиста сам срећан због тог дуета. Дејан Петровић је велики професионалац и заиста ми је част."

Ово лето проводи у родном крају и ускоро се враћа у Холандију где га чека даљи ангажман. Каже да га обраде наше изворне музике повезују са завичајем, па лакше подноси даљину. Стога му је жеља да се промоцији српске музике више посвети.

 

број коментара 0 пошаљи коментар