Спој традиције и младосту у новој сезони Шабачког позоришта

"Град су људи, град је позориште" - мото је нове позоришне сезоне у Шапцу која почиње сутра. У новој сезони: ново руководство и програм окренут младима.

Завршни договори у Шабачком позоришту нову сезону најављују као спој традиције и младости. Према речима директорке Милене Богавац, важно је да се вратимо себи и да немамо позоришне звезде, већ да и сами будемо звезде.

Петком у пет припремаћемо, каже, отворене разговоре у фоајеу са истакнутим Шапчанима, неке наше приче, како бисмо позориште отворили према граду.

"Покушај да позориште искористимо као алатку за јачање заједнице. Живимо у неком времену и неком друштву када су сви остали патриотизми изгубили значај, али мислим да треба кренути од малих ствари, да кренемо од себе, да погледамо једни друге", каже Милена Миња Богавац, директорка Шабачког позоришта.

После "Локалпатриотске причаонице" на сцени, сезона почиње 14. позоришном ревијом посвећеном истраживачком театру и младима, која ће трајати краће- четири дана, четири представе.

"Сезону ћемо отворити представом Сање Крсмановић Тасић ,,О савести - есеј у покрету" Битеф театра. Онда нам долази Градско позориште из Бечеја са једном од најнаграђиванијих представа "Краљ Иби", затим "Шине" по тексту Милене Марковић драмског студија из Обреновца и Омен театар из Београда," каже Јелена Иветић,  пи-ар менаџер Шабачког позоришта.

Са жељом да се ова година више посвети младима, основан је Омладински клуб. У новој сезони планирано је укупно пет премијера, прва већ до краја месеца "Претпоследња панда" Дина Пешута у режији Максима Милошевића.

"То је представа која се бави генерацијом која сазрева сада. То је генарација која је близу мени, генерација 90-их која је стасавала уз све недаће", наводи глумац Страхиња Баровић.

Овогодишњи добитник награде "Борис Ковач", за допринос позоришту је млада Кристина Пајкић, а шабачка пубублика ће овог октобра аплаузом испратити у пензију инспицијента Софију Карајић, жену која се овде увек слуша готово 4 деценије.

број коментара 0 пошаљи коментар