Фондација "Новак Ђоковић" - "Другаријада" на Копаонику

У организацији "Фондације Новак Ђоковић" на Копаонику, у Кампу пријатељства "Другаријада" дружила су се , стварала и играла деца од 7 до 10 година, углавном из мање развијених средина у Србији.

У кампу, ове године борави 129 деце са учитељима из истурених одељења школа из Жагубице, Петровца на Млави, Прибоја, Свилајнца, Смедеревске Паланке, Крушевца и Прокупља. Организоване су бројне креативне радионице, авантуристичке и спортске активности.

"Цртам дрво и правим разгледницу за наше другаре. Ми смо Црвени из Велике Лознице. Добили смо ту боју мараме, јер свако село треба да добије своју боју. Лепо се проводимо. Пуштали смо змајеве, такмичили смо се у тркању", кажу кампери.

Идеја Фондације "Новак Ђоковић" је да деци, кроз разноврстан програм, који је усклађен са њиховим узрастом и могућностима, пружи различита искуства која немају прилике да доживе у свакодневном амбијенту, у својим местима.

"Програм укључује различите активности. Приказујемо им различите експерименте, оргазујемо експерименте у природи. Учимо на који начин можемо да допринесемо природи и она нама", објашњава Марко Ковачевић из Фондације "Ђоковић".

Малишани су имали прилику да упознају нашу познату глумицу Христину Поповић:

"Велика ми је част што сам амбасадор Другаријаде и што имам прилику да деци која су из забачених места, која сада имају прилику да се друже."

У кампу пријатељства, током претходних година, до данас, учествовало је скоро 500 малишана и 140 учитеља из 32 места у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво