Да ли је било пропуста у лечењу осмогодишњег дечака у Вршцу

Осмогодишњи Огњен Пауновић из Загајице код Вршца преминуо је од сепсе, 28. августа на одељењу интензивне неге Опште болнице у Вршцу, потврдио је за РТС директор те болнице др Јон Оморан. Инспекцијске службе Министарства здравља утврђују да ли је у овом случају било пропуста лекара.

Верица Пауновић каже да се од средине августа неколико пута обраћала лекарима Дома здравља у Вршцу због лошег општег здравственог стања свог сина који се жалио на болове у трбуху.

На Одељење хирургије примљен је 27. августа и хитно оперисан, нажалост прекасно.

"Три пута сам га водила лекару, с тим што је два пута враћан. Трећи пут га је вратила докторка у дечјем диспанзеру - враћен је кући и дато му је да пије буларди и еспумисан капи. Док нису стигле анализе крви тог дана. Ултразвук стомака је био у реду али анализе крви нису", прича Огњенова мајка Верица. "Тада је остављен у болници и заказана му је операцију у пет сати. Са тим што је 28. Око седам сати он преминуо. Иначе, не упирем ни у кога прст нити неког окривљујем, ја само хоћу правду за мог Огњена."

Из Опште болнице у Вршцу обратили су нам се саопштењем у којем стоји:

"Одмах након смрти дечака Огњена П. (рођен 2010. године), спроведен је унутрашњи надзор у Општој болници у Вршцу, обављени су разговори са лекарима који су лечили дечака, анализирана сва доступна медицинска документација. Потврђено је да је дошло до инвагинације танког црева, што је узроковало сепсу и смрт дечака. Здравствени инспектори су узели изјаве свих лекара, анализирана је и сва документација дечакових контрола пре пријема у болницу. Цео процес је још у току у оквиру надлежних инспекцијских служби Министарства здравља."

Због свих околности ове трагедије, на инспекцијским службама Министарства здравља је да утврде да ли је било пропуста лекара у овом случају.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво