Нове епизоде "На веслу прича" представљене у Кањижи

Серија РТС-а "На веслу прича", која се емитује од 2012. године, улази у нову сезону. Као и до сада, представља градове, писце различитих генерација и реке које их инспиришу. Претпремијера нове сезоне серијала, који је подржало и Министарство културе, одржана је у Кањижи.

У главној улози серијала "На веслу прича" су град, књижевник и река. Зато је логично било да се претпремијера новог серијала одржи пред људима од пера, учесницима 66. Кањишке књижевне колоније, на обалама Тисе.

Књижевница Ана Терек је прва испричала своју причу у новом серијалу, за који редитељ Растко Шејић каже да је јединствен на нашим телевизијама:

"То значи да срећемо људе који су сам врх духовности, који су заправо оно што би се назвало представницима високе културе и од њих добијамо најтачнију слику средине у коју улазимо. Друга слика наравно јесу воде и наш однос према водама."

Композитор Владимир Лешић је за сваки град, његову реку и књижевника створио ново дело:

"До сада је седамдесет песама, седамдесет композиција урађено. Разни локалитети, ево нас на северу Србије, успели смо да стигнемо до југа Србије, чак смо прешли и границу Србије."

Кањишка књижевна колонија, у чијем програму су представљене три епизоде серијала "На веслу прича", током овогодишњег окупљања имала је и пројекат "Нови живот водама".

"Указали смо на то да је све мање драмских и филмских продукција, али исто тако смо похвалили да смо, рецимо на плану преводилаштва, урадили велике ствари", рекао је Бордаш Ђезе, организатор колоније

До сада су емитоване 64 епизоде серије, а нових десет епизода посвећених војвођанским градовима, емитоваће се од 7. октобра на програмима РТС 3 и РТС свет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво