Енигмата Зоран Радисављевић 24. пут шампион Србије

На 18. сусретима енигмата Србије у Сремској Митровици, Милутин Тепшић је био најбољи у решавању, а Решад Бесничанин у састављању загонетака. Дарко Марковић је срочио најбољи анаграм. Највише бодова и титулу укупног победника освојио је Зоран Радисављевић из Новог Сада са три друга места у три дисциплине.

Зоран Радисављевић, енигмата из Новог Сада, након такмичења у Сремској Митровици низу својих успеха додао је и 24. титулу шампиона Србије у разним енигматским дисциплинама.

Саставља све енигматске задатке, о чему је написао и четири књиге, али највише воли анаграме, међу којима је једном посветио доста времена:

"Могу се неки анаграми дуго брусити, поготово они који су мало веће дужине, као рекордни анаграм од 2.726 слова који сам направио од комплетног текста песме Лазе Костића Santa Maria della salute, док се неки анаграми од десетак слова направе за неколико секунди."

Најбољи анаграм на сусретима у Сремској Митровици срочио је Дарко Марковић из Београда. Идеје за анаграме налази на сваком кораку, па је тако посматрајући рад возила за одношење непрописно паркираних аутомобила дошао до занимљиве поставке.

"То је `Градско саобраћајно предузеће Паркинг сервис Београд`", објашњава Марковић. "Анаграм је гласио `грдни паук возило вреба, гурај однеће га експресно`. Добар анаграмзначи да поставка буде у складу са решењем. На пример, сада кад је био празник направио сам један верски анаграм `празником стаса` - рамазански пост."

Српске енигматска школа је конкурентна у региону, а то потврђује и титула коју је Зоран Радисављевић освојио на недавно одржаном отвореном првенству Хрватске. Након седам кругова у којима су се састављале укрштенице и друге мозгалице освојио је титулу најбољег.

број коментара 0 пошаљи коментар