Фестивал фолклора у Ужицу

Јубиларни, десети Међународни фестивал дечјег фолклора „Лицидерско срце", почео је у Ужицу дефилеом 1.300 учесника из 13 земаља. Једна од наших најлепших и највеселијих манифестација, уз мноштво програма на улицама и трговима Ужица, Златибора и Вишеграда, обухвата и едукативне радионице, изложбе, играонице и хуманитарне акције.

Весеље је стигло у Ужице са свим шареним ношњама, осмесима, песмом и поздравима који су се у град на Ђетињи слили из Русије, Кине, Турске, Колумбије, Египта , Летоније, из Македоније, Словачке, Пољске, Словеније, Бугарске, Републике Српске и Србије.

"Много зеленила, куће у планини, па и киша, све ми је овде лепо, лепо је Ужице", каже Јусуф, из Египта.

"Диван је Фестивал, упознала сам много људи из других земаља и њихову културу", задовољна је Ана, из Русије.

"Уживајте у нашој музици и култури!" поручује Франциско, из Колумбије.

За учеснике и публику, свих 5 фестивалских дана, организоване су многобројне, занимљиве активности.У фолклорним радионицама, једни друге ће учити своје игре и песме, а гости ће из Ужица отићи, као и обично, са још једним наученим - ерским колом.

"Та мисија пријатељства , које деца на овом узрасту склапају, и то су везе, да кажемо за читав живот и најлепши мостови, ја мислим пријатељства, који касније могу да обезбеде и многе друге, важније ствари. Мислимо да је то нешто убог чега је наш фестивал важан", сматра Гордана Пауновић, председница Организационог одбора Фестивала.

За протеклих 10 година, "Лицидерско срце" је окупило готово 9.000 младих са свих меридијана. Мешале су се мелодије, песме, ношње и осмеси, расла пријатељства, а успомене у срцима остале слатке, попут Лицидера.

 

















 

 

 

 




 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво