Шапчани донирају новац за школску библиотеку

Основна школа "Свети Сава" за децу са сметњама у развоју у Шапцу изграђена је далеке 1974. године а пре две деценије уз помоћ амасаде Јапана дограђен је нови простор. Ипак, малишанима за боље напредовање недостоје још доста помагала, пре свега школска библиотека, због чега су Шапчни организовали хуманитарну акцију.

Шапчани се радо одазивају да помогну обнову библиотеке школе Свети Сава. Донаторске кутије у акцији "Књигом до осмеха" постављене су у неколико угоститељских објеката у граду али и на великим манифестацијама.

"Први дан кад сам видео да је постављена кутија, ја сам одмах изадио двадесет динара, толико сам имао у дзепу и дао и свака част свима који су организовали", каже Раденко Лукић из Шапца.

"Шапчани су хумани људи, мада још угоститељских објеката треба да следи овај пример, да поставе кутије за прикупљење добровољно средстава", сматра Миленко Томић из Шапца.

У школи "Свети Сава" о деци, углавном из социјално угроженох породица, брине 18 наставника. Да уче у бољим условима, помажу и родитељи који прихватају и физичке послове, а по потреби запослени организују и кућну наставу. У адаптираном простору за читаоницу и библиотеку неће бити само књиге.

"Ми планирамо да купимо и дидактички материјал од тих средстава, имамо нешто материјала који се заснива на принципима монтесори педагогије. Он је јако значајан за усвајање основних животних активности као што је самопослуживање и одржавање хигијенских навика", каже Тања Мијатовић, наставница у кућној настави.

"Улазница за представу биће књига. Ми смо тај датум означили као крај акције, медјутим, добили смо понуду од власника локала, да, уколико буде било потребе, наше донаторске кутије остану код њих и у наредном периоду", каже Катарина Томић, директорка ОШ „Свети Сава" Шабац.

Недостају шабачкој школи за децу са сметњама у развоју и клима уредјаји, слана и моторичка соба, сензорни врт, али се запослени надају да ће снагом добре воље, и то успети да обезбеде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво