У Шапцу, грађевинска дозвола за пет дана

Електронска управа и убрзано издавање грађевински дозвола подстакли су градњу на територији Шапца.

Грађевинска дозвола у Шапцу добија се у року од пет дана, и од почетка године, издато их је 87. За последња три месеца, на територији града регистровано је 40 активних градилишта, и оно што је битно, сва су са уредном документацијом.

Према званичној статистици, Шабац је у "топ пет градова" по брзини решавања предмета у оквиру обједињене процедуре.

Захваљујући електронској управи, и електронском подношењу захтева, број градилишта се последњих година знатно повећава, а све је мање нелегалне градње. Граде се и индивидуални и пословни објекти и зграде. А новина је и то што су се у граду појавили и нови инвеститори. 

"Обједињена процедура за добијање грађевинске дозволе, такозвана електронска грађевинска дозвола битно је унапредила и убрзала поступак добијања саме дозволе", каже Драгољуб Милутиновић, грађевинар из Шапца. "Ти рокови за документацију су 28 дана, уколико нема некаквих других проблема, углавном се три рокови поштују. Чини се да је градилишта више, појављују се нови инвеститори, Шабац је град који има дугу традицију у грађевинарству."

"Ми издајемо локацијске услове у року не дужем од седамнаест дана, грађевинску дозволу за пет дана, употребну дозволу за три дана, решења по члану 145 такође за пет дана", истиче Миљан Угринић, начелник Одељења за урбанизам. "Ми сад немамо велике комуникације са извођачима радова, инвеститорима, све се подноси електронским путем, и просто, сведена је та комуникација на електонску комуникацију, верујем да су све задовољнији, јер је рок драстично смањен, и то иде њима у прилог."

Поред олакшане процедуре за добијање грађевинских дозвола, у прилог грађевинарима иде и време без високих температура. Од повећане градње највећу корист имају радници, али и локална самоуправа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво