Уз посао, и породична кућа за сестре и неговатељице

Домовима за стара лица у читавој Србији недостају неговатељице и медицинске сестре, које у све већем броју одлазе да раде у иностранство. У Националном дому у Владимировцу одлучили су да уз посао својим радницима понуде и беспатан смештај за читаву породицу.

Конкурс за запошљавање у Националном дому у Владимировцу стално је отворен, а пошто у Јужнобанатском округу нема довољно заинтересованих неговатељица и медицинских сестара које би радиле за плату од 50 до 70 хиљада динара овде су одлучили да посао понуде и радницама из читаве Србије.

"Желим да доведем раднике који хоће да живе овде, добиће басплатно становање, кућу која је у непосредној близини Дома о нашем трошку. Након 2 године могу и да откупе кућу дугорочним бескаматним кредитом. Живот у Владимировцу је добар, ту је обданиште, основна школа и зашто неко не би живео овде где има обезбеђен посао", каже Стојмир Матовић, директор Националног дома Владимировац.

Зорица Стаменић која је главна медицинска сестра у Националном дому ради већ 15 година и овде намерава да дочека и пензију:

"Треба волети свој посао и обављати га са великом љубављу и пожртвовањем, али треба и пронаћи фирму која може сваком запосленом да омогући оно што он највише жели, а то су добри услови рада, добру плату и онда је све лако." 

Александра Богдановић запослила се пре месец дана и нема намеру да одлази у иностранство, јер јој је овде добро:

"Препоручила бих свим медицинским сестрама да дођу, јер и овде могу да се запосле, а знамо да су у Србији дефицитарна слободна радна места."

У Националном дому желе да задрже постојећи квалитет социјалне услуге, а без довољно радника који воле овакву врсту посла то је тешко остварити.

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар