Награде за крагујевачке кулинаре у Нишу

Крагујевачки кулинари освојили су пет златних, четири сребрне бронзане медаље на кулинарском такмичењу кулинара у Нишу.

Такмичење је организовало Удружење туристичких и угоститељских посленика из Ниша. Тим из Крагујевца чинили су: потпредседник ХоРеЦа асоцијације Крагујевац и ментор Владимир Арсенијевић , Владисав Милошевић, капитен тима Угљеша Степановић, Милан Стревановић, Немања Милосављевић, Лука Пецељ и Александар Бишевац.

"Задовољни смо постигнутим резултатима, имајући у виду да је било преко 350 такмичара из преко 24 држава света, поприлично лоше услове за такмичење, а наш такмичарски тим је скоро потпуно подмађен и још увек није добро уигран. Део тима је морао хитно да се врати са нишког
такмичења у Крагујевац како би одржали демострацију тајландске и јамајчанске кухиње па поново да врате у Ниш да наставе такмичење, и сасвим сам уверен да је на крају умор савладао наше такмичаре", казао је Вујадиновић ‘'.

"Искрено, нисмо се надали да ће наши млади кулинари успети да преброде трему и чињеницу да се поред њих такмиче доста старији и вештији кулинари, међутим, наша јела су била јако интересантна и одлично припремљена, те медаље нису ни овог пута изостале. Очекују нас велика такмичења ове године у Србији и иностранству, тако да нам је ово такмичење добродошло И пружило увид у ствари које још треба поправити како би постигли изванредне резултате као и до сада", казао је ментор и наставник куварства Владимир Арсенијевић.

На међународном кулинарском такмичењу у Нишу кулинари из преко 20 држава широм света надметали су се у разним кулинарским дисциплинама рудећи се да презентују своја умећа и да на најбољи начин представе улинарска достигнућа своје земље.


О најбољима је одлучивао жири предвођен славним именима бивше Југославије, као што је Стево Карапанџа из Загреба, Саша Мишић (Паклена  кухиња) и мастер шефовима из Израела, Азербејџана, Италије, Русије, ловеније, Словачке, Грчке и других земаља, трудили су се награде
најмаштовитије и најкреативније кулинаре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво