Обука инжењера у Краљеву

На Машинском факултету у Краљеву инжењери из 15 компанија обучавају се да, уз примену дигиталних технологија, развију иновативне производе и алате. Бесплатну обуку је организовала Привредна комора Србије.

Употребом 3Д штампача пут до новог производа је бржи и прецизнији. На прототипу се види да ли ће производ бити функционалан и задовољити потребе купаца.

"Овом технологијом можемо да произведемо све што не можемо неким другим конвенционалним начинима а за веома кратак период", каже Дејан Симовић из компаније "Алфа-Плам"

Велике светске компаније тзв. адитивну технологију већ користе, али знања о томе вешто крију.

"Мала и средња предузећа не само у нашој земљи, него у Европи немају довољно знања да могу да примене те технологије. Нама је жеља да та знања пренесемо нашим полазницимада би они што пре се укључили у тај процес и што пре изашли на тржиште Европе са врло конкуретним производима", наглашава Др Снежана Ћирић Костић са Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву.

"Одређени број фирми је већ најавио и већ је у процесу набавке истих или сличних машина", каже Дражен Милетић из Привредне коморе Србије.

 И то ће бити потребно фирмама које желе да се повежу са великим светским компанијама. Јер оне, кажу у Привредној комори Србије, све чешће захтевају да добављачи имају напредну производњу.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво