Спортске игре младих у Врању

У Врању се данас у осам спортова такмичи око хиљаду основаца и средњошколаца из Пчињског округа. Игре је организовао Савез за школски спорт.

Симболично, паљењем бакље, почеле су Спортске игре младих. Испред Спортског центра у Врању заклетву пријатељства положили су сви учесници - и судије и ученици.

Стефан Стојанов из Босилеграда каже да његова екипа очекује победу: "Да упознамо нове другове и да идемо у Београди и у Сплит."

Иван Стојковић из Врања учествовао је и претходних година и жели да овај пут победи.

У осам дисциплина такмиче се млади спортисти: у малом фудбалу, рукомету, одбојци, стоном тенису, шаху, тенису, баскету 3 на 3 и игри Између две ватре.

Божидар Ђорђевић из Сурдулице први пут учествује у Спортским играма, такмичи се у стоном тенису, и очекује да буде занимљиво.

"Трећи пут учествујем", каже Вукашин Настић из Врања, "прошле године су моји другари освојили прво место у Сплиту. Сад смо направили нову екипу и планирамо опет да идемо у Београд."

Победници игара настављају такмичење на државном првенству у Београду крајем јула, а најбољи ће се представити у финалу у Сплиту у другој половини августа.

"Данас смо прогласили и Спортски дан основних школа", каже Мирослав Спасић из Савеза за школски спорт, "тако да ће такмичарима, овде на теренима, подршку моћи да дају њихови другови и другарице."

"Игре воле Врање и деца у Врању воле игре, некако смо нашли ту заједничку синергију и енергију", истиче Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих, "Караван спорских игара младих радо долази у овај град."

Спортске игре младих су пројекат међудржавног карактера, учествују ученици из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.

број коментара 0 пошаљи коментар