Шеста џипијада на Златибору

Протеклог викенда, у организацији чајетинске општине и спортског клуба „Авантура Златибор 4 x4", на Златибору је одржана 6. Џипијада на коју су стигли четвороточкаши из свих крајева Србије и простора бивше Југославије.

Окупио их је, кажу адреналин и жеља да упознају нетакнуте делове Златибора, мање доступне туристима.

"Био сам можда преко тридесет пута на Златибору, а ово први пут са џипом овде, ово је стварно доживљај и организација", каже Драган Бојић из Лазаревца.

"Сазнали смо преко интернета, на сајту, видели смо и дошли из Македоније мало да се подружимо, да видимо ову лепу природу", објашњава Зоран Максимовски из Куманова, из Македоније.

"Природа је прелијепа и то је оно најбитније што у ствари мене покреће да овако са џиповима идемо кроз природу, шуму, добар ваздух, добро дружење, одличне екипе и тај адреналин који даје машина. С обзиром да ми доста возимо хард, ово нам је права ревијала", задовољна је Божица Зекоња из Брчког. 

Макадамска стаза дуга 70ак километара водила је кроз три златиборска села Јабланицу, Семегњево и Мокру Гору. 

"То су неки најлепши делови. Видели су кањон реке Рибнице, видели су планину Чавловац, попели смо се овде на врх Брезовац, изаћићемо на врх Лисичина, проћи кроз село Семегњево и Џипијаду завршти на једном видиковцу који се зове Груда надомак Златибора", каже Милован Маричић из СК Авантура Златибор.

Златиборска џипијада није такмичарска; више је туристички караван са предахом и крај културних знаменитости - старе јабланичке цркве брвнаре, као и крај споменика палим борцима у једној од најжешћих борби на почетку Великог рата на Цигли. 




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво