Ко загушује водоводне цеви у Лозници

Отпад који у Лозници несавесни грађани бацају у канализацију пре неколико дана изазвао је квар пумпе у главној фекалној станици. Ремонт је коштао око пола милиона динара.

Квар је настао јер је пумпа била блокирана влакнима од одеће и пешкира, влажним марамицама, јорганима и остатацима хране које несавесни грађани бацају у канализацију.

Због несавесних појединаца, екипе "Водовода и каналазације" свакодневно су на терену са специјалним возилом и отклањају запушења.

"Додатни проблем представља и кишна канализација коју поједини грађани одводе у фекалну канализацију и тако је додатно оптерећују", наглашава Милица Дишић, пи-ар ЈП Водовод и канализација. "То је онај део где ми као предузеће можемо да утичемо одласком на терен, уз евентуалну интервенцију комуналне полиције и инспекције можемо да утврдимо ко, на пример, одводи олуке у фекалну канализацију и да издамо налог да се раздвоји кишна канализација од фекалне." 

Радници кажу да су имали прилику да током таквих интервенција у канализацији нађу и отпад животињског порекла, а на решеткама фекалне станице пре извесног периода нађена је и свиња од 80 килограма.

Додатни проблем јавља се и када због већих запушења мора да се ангажује додатна механизације, прокопавају улице и оштећује коловоз.

У "Водоводу и канализацији" кажу да ће због учесталих проблема,  контроле почети наредних дана и апелују на грађане да поведу рачуна о томе шта бацају у канализацију. 

 

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар