Све више младих ратара у Банату

Не тако давно, на банатским њивама било је тешко срести младог пољопривредника, земљу су обрађивали махом старији ратари, али у последње време то се полако мења.

Пролећна сетва је завршена, ове године на време, усеви изникли па их сада треба заштитити од корова. Браћа Плева из Арадца све послове у пољу као и код куће раде заједно.

По завршетку школовања одлучили су да остану на селу и живе од пољопривреде. Земље имају довољно - главни услов за ту одлуку је испуњен и сада је све на њима.

"Завршили смо пољопривредне школе", каже Иван Плева, "то нас интересује, једноставно то нас привлачи. Обрађујемо неких 260-270 јутара земље. Од тога има мало више жита, нешто репе, сунцокрета и кукуруза. Све је то подељено у те четири културе."

Шта је то што треба урадити да буде више младих пољопривредних произвођача данас?

"Механизација нам је застарела, па било би лепо да имамо повољне кредите за нову механизацију", истиче Влада Плева, који каже да се може живети од земље. "Само треба пуно труда и рада,и нема одмора. Нађе се времена и за забаву."

Верују ова браћа у боље сутра у нашој пољопривреди, стићи ће и нова механизација јер то ови млади ратари сигурно заслужују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво