"Радијатор инжењеринг" најбезбеднија фабрика у Србији

Краљевачко предузеће "Радијатор инжењеринг" је, према оцени Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, тренутно најбезбеднија фабрика за рад у Србији. У конкуренцији за то национално признање ове године било је 47 предузећа.

У  погонима тешке металургије краљевачког "Радијатор инжењеринга" нема прашине, металних опиљака, промаје и буке. Један од радника каже да је радио свуда по Европи и да нигде није било бољих и безбеднијих услова.

Старе стругове и пресе замениле су комјутеризоване машине. Испред сваке - сензори са тзв. заштитном завесом који упозоравају на опасност од повреда.

Стандарде које налаже Европска унија "Радијатор инжењеринг" унео је у своје пројектне бирое и унапредио их иновативним еко-идејама, истиче Ненад Радосављевић, управник развоја у "Радијатор инжењерингу".

Раде Јањић, генерални директор "Радијатор инжењеринга" каже да им је заштита радника приоритет, чак и у односу на производњу и профит.

Степен ризика од повреда на раду у овом краљевачком предузећу са више од 250 радника, сведен је на најмању могућу меру. Циљ им је да их у наредном периоду уопште не буде.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 09. мај 2018, 02:19)
Dan Ciric [нерегистровани]

Свака част

У данашње време бити на оваквом нивоу у Србији значи да се може ако се хоће и ако вам је стало до сваковрсног успеха. Колико се сећам, директор ове фирме је проглашен и за најбољег предузетника у Европи. Пример за сваку похвалу.