Основна школа "Бранко Радичевић" облежава 126 година

Поводом 126 година постојања школе "Бранко Радичевић" у Бивољу обележена је Бранкова недеља. Tа образовна установа са два подручна одељења у Макршану и Дедини има 490 ученика.

Основна школа "Бранко Радичевић једна ј од најстаријих у Расинском округу. Обележавање 126. рођендана те установе почело је "Бранковим квизом" на коме су се ученици такмичили у знању из свих предмета.

Отворена је и изложба карикатура и акција "Поклони књигу библиотеци".

"Ова библиотека има 12 500 књига. Ја највише волим да читам књиге о спортовима, авантуристичке књиге и романе," каже ђак школе.

Један дан у недељи посвећен је представљању ромске деце са свим њиховим врлинама и обичајима, а ученицима је приказан филм о Ромима.

Слађана Таировић, педагошки асистент наводи да су ромска прихваћена у школи и додаје:

„Оно што је јако битно другови се друже са њима, помажу им у раду. Деси се да деца понекад немају одећу и обућу, немају елементарне услове да би дошли у школу. Увек се нађе неки добар друг, па се чак и на нивоу одељења организују хуманитарне акције како би помогли својим друговима."

Драгана Иванковић, директорка ОШ " Бранко Радичевић" Бивоље, каже:

"Деца заиста раде вредно. Учествовали су на свим такмичењима. Пуно лепи награда имамо из математике, биологије, географије и шаха."

Бранкова недеља завршава се рукометном утакмицом, показним часом стреличарства и свечаном академијом у Крушевачком позоришту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво